Type grond

Schroeffundamenten in kleigrond

Een schroeffundament is perfect toe te passen in kleigronden. Waar het graven met een schep in kleigrond soms bijna onmogelijk is, is het aanbrengen van een schroeffundering in klei eenvoudig. Afhankelijk van de soort klei, kan de belastingcapaciteit in klei flink oplopen. Wanneer de belasting groot is of men verwacht snel verzakkingen, dan kan gekozen worden voor de serie verlengbare schroeffundamenten. Omdat kleisoorten in Nederland fors kunnen verschillen, is het verstandig een advies op maat aan te vragen.

Schroeffundamenten in zandgrond

In zandgronden kan doorgaans met een kortere schroeffundering worden gewerkt. Voor belastingen tot zo’n 2000 kg kan een schroeffundament van 1000 mm lengte vaak al volstaan. Wanneer een schroeffundering van 1500 mm volledig in draagkrachtige grond wordt ingedraaid, kan deze al snel met meer dan 10 ton worden belast. Op één enkel fundament. Vraag hier een vrijblijvend advies of offerte aan.

Schroeffundamenten in veengrond

Bij een fundering in veengrond wordt vaak direct aan heipalen gedacht. Voor lichtgewicht en semipermanente gebouwen kan de schroeffundering echter snel worden geplaatst zonder aanvoer van zware materialen en machines. Met een kleine, handzame indraaimachine kunnen we ook in achtertuinen en andere moeilijk toegankelijke plaatsen funderen. Bovendien blijft de omgeving onbeschadigd. De belastingcapaciteit is afhankelijk van de veenlaag dikte, het type schroeffundering en de torsiekrachten van de machine. Een advies van één van onze professionals is dan ook wenselijk. Neem direct contact op voor meer informatie.

Bekijk hier de series